Kaj ponuja najem supa?

Najem supa gotovo ponuja idealno možnost za supanje za tiste, ki svoje opreme nimajo. Ker je nakup opreme lahko izjemno drag, supanje pa je bolj občasna rekreacija kot redna dejavnost, je najem povsem smiselna odločitev. Predvsem pa ponuja možnost supanja tudi začetnikom in tistim, ki še ne vedo, ali jim bo ta aktivnost všeč – možno je preizkusiti opremo in svoje sposobnosti, na ta način pa hitro ugotovimo, kakšna bo izkušnja pri supanju. Čisto lahko se izkaže, da bo prišel v poštev tudi nakup opreme, a tega vnaprej ne moremo vedeti.

Ponudniki najema opreme svoje stranke oskrbijo s kompletom, ki že vključuje vse potrebno za brezskrbno supanje. Gotovo sta vključena oba kosa osnovne opreme – deska in veslo za sup, verjetno pa tudi kakšni drugi pripomočki, odvisno od ponudnika. Največ pozornosti seveda namenjamo deski in veslu, saj je od teh dveh komponent v največji meri odvisna celotna izkušnja pri supanju. Na srečo je pri ponudnikih najema načeloma dovolj izbire, da se lahko opremimo s pravim supom glede na pričakovanja in potrebe vsakega posameznika. Deska mora biti predvsem dovolj velika, da zagotavlja ustrezno nosilnost, poleg tega se začetnikom priporoča izbira večjih in stabilnejših desk, ki omogočajo enostavnejše lovljenje ravnotežja. Veslo za sup naj bo nastavljivo po velikosti, kar je skoraj nuja pri najemu, saj opremo uporabljajo različno visoki uporabniki. Običajno so to večdelna vesla z nastavljivimi mehanizmi. Poleg tega pa naj bo veslo za sup kar se da okretno in enostavno za uporabo, pri dolgotrajnem veslanju se zelo izkaže tudi teža.

Druga oprema, ki jo vključuje najem supa, je odvisna od ponudnika. Običajno je vključena še zračna tlačilka, ki omogoča enostavno napihovanje deske, zelo priročna pa je tudi potovalna torba, ki jo ponudniki običajno priložijo kompletu. Predvsem začetniki naj se pozanimajo, ali je v komplet vključena tudi kakšna varnostna oprema.

Leave a Reply